0%
Constipatia, o problema des intalnita in societatea moderna, solutii pe termen lung

Constipatia este o problema din ce in ce mai des intalnita in societatea noastra moderna, chiar daca este un subiect mai delicat, este o problema reala  a societatii moderne care nu poate fi acoperita cu niste laxative si acelasi stil de viata haotic, dar care poate avea solutii simple pe termen lung.

Nu ai mai fost la baie de zile întregi. Când ai reușit să mergi, te-ai simți incomplet. Abdomenul tău se simte întins și inconfortabil. Dorind să-ți rezolvi problema, mergi pe internet.

Căutarea dvs. pe Google este dezamăgitoare. Uneori sfatul este prea academic: „Constipația este o stare tranzitorie în care defecarea este incompletă, nesatisfăcătoare sau imposibilă și se caracterizează prin bla, bla, bla...” Expertul în sănătatea naturistă, care a avut o dată constipație când avea 18 ani, are o singură soluție: „Fibre, fibre, fibre! Nu primim suficiente fibre.

Strămoșii noștri au mancat mult mai multe fibre. Mănâncă mai multe fibre! " Apoi, bineînțeles, există și ciudata explicatie: "Ia o piatră neagră și freacă-o în sens invers acelor de ceasornic peste prima ta chakră. Ești constipat pentru că energia din această chakră este blocată..."

Glumesc, dar doar puțin. Adevărata rezolvare la constipatie este: modelul 6-F al constipației

Lasă-mă să-ți ofer un cadru rapid în care să trimiți problema ta de constipație.

Acest lucru a funcționat fenomenal de bine în practica mea clinică. Îl numesc modelul 6-F al constipației: flux, fluid, fibre, grăsime, floră și foc.

1) Flux

Mișcarea este critică. Vorbim despre mutarea corpului aici. Este una dintre cele mai bune moduri de a echilibra brațele parasimpatice și simpatice ale sistemului nervos. Amintiți-vă, simpatic este „luptă sau fugi”, iar parasimpatic este „odihnă și digerare”. Prea mult simpatic și pereții musculari ai intestinului tău vor fi blocați ca o prindere de menghină. Când se întâmplă acest lucru, împingerea ritmică lentă și constantă a conținutului prin intestine și colon, numită peristaltism, este oprită sau încetinită. Cele mai bune sunt mișcările ritmice lente, cum ar fi mersul. Ei scad hormonii de stres, ajută la mișcarea colonului prin gravitație și împingerea mecanică a viscerelor (cuvânt de lux pentru intestine și alte organe) și echilibrează activitatea simpatică și parasimpatică. Asigurați-vă că vă mișcați în mod regulat, vă sugerez între 5000 și 10.000 mii de pași zilnic.

2) Fluide

La fel cum este nevoie de apă pentru a vă spăla toaleta și pentru a clăti resturile din chiuvetă, este necesară pentru mișcarea fecalelor prin colon și intestin. Nu poți fi deshidratat și te aștepți să mergi la baie fără dificultate. Asigurați-vă că primiți multe lichide, sperăm că dintr-o apă minerală de bună calitate. Recomandarea comună de cel puțin opt pahare mari de apă pură este o regulă bună.

3) Fibre

Da, fibrele furnizează volum și, de asemenea, combustibil pentru bacteriile care trăiesc în intestin. Aceste bacterii eliberează compuși care pot împiedica secreția de mucus de către colon (bacteriile rele) sau o pot crește (bacteriile bune). Fibrele, însă, au nevoie și de apă.

Acesta este motivul pentru care apa este pe primul loc la modelul 6F. Fibrele fără apă vă vor constipa si mai mult. Ar fi util pentru diaree sau scaun moale, dar nu și pentru constipație.

Dacă folosiți fibre pentru constipație, acestea trebuie să vină împreună cu multă apă.

4) Fat- Grasimi

Când mănânci grăsimi, organismul va elibera bilă, care este un emulgator. Atât natura „alunecoasă” a grăsimii, cât și acizii biliari ajută la deplasarea conținutului de-a lungul și prin tractul gastro-intestinal. Încearcă un avocado pe zi pentru început. Acest lucru oferă o mulțime de grăsimi și fibre și este, de asemenea, gustos și sănătos.

5) Flora intestinala

Bacteriile din tractul digestiv, cum ar fi bug-uri intestinale, microbiomul și flora. Ele fac tot felul de lucruri minunate pentru tine, cum ar fi producerea de vitamine și minerale, echilibrarea sistemului imunitar, reglarea secrețiilor digestive și multe altele. Vrei să ai o mare diversitate de bacterii în intestin. Dacă ați luat multe antibiotice în trecut și/sau ați trăit stilul de viață standard modern cu pizza, burgeri, băuturi și suc, atunci vă pot garanta destul de mult că intestinele dvs. sunt lipsite de bacterii bune. Luați zilnic un probiotic de bună calitate. Alegeți unul cu o mare diversitate de bacterii în număr adecvat.

6) Foc

Când mănânci, există o acțiune coordonată a funcției digestive de la gură până la anus. Saliva pe care o înghiți din mestecat are un rol în producerea secrețiilor digestive ale stomacului, cum ar fi acidul clorhidric și pepsina. Acestea produc PH-ul potrivit, astfel încât, atunci când conținutul stomacului ajunge în duoden (intestinele subțiri superioare), alte enzime sunt semnalate pentru a fi eliberate din pancreas (proteaze, lipaze, amilaze etc.). Apropo, cei care obțin efecte bune din consumul de cafea beneficiază de bitter-urile din cafea, care stimulează peristaltismul. Acesta este un alt tip de efect de „foc”. Acesta este un proces foarte coordonat și orice nu merge prost prezintă probleme mai în aval, murind coloniile bacteriene, secrețiile digestive, echilibrul imunitar și peristaltismul.

Luați o enzimă digestivă de bună calitate la inceputul fiecarei mese principale, de preferință una care conține HCL (acid clorhidric) în ea. Participarea la aceste probleme rezolvă constipația la mai mult de 80% dintre indivizi.

Dacă aceste abordări nu funcționează pentru tine, cu siguranță există și alte abordări naturale care pot fi folosite. Unele dintre preferatele mele includ Magneziu și vitamina C în doze crescânde până când intestinele se mișcă.

Amintiți-vă, laxativele vă pot crea dependenta si va pot face mai mult rau decat bine, daca le folositi pe termen lung, adica mai mult de 7 zile. Folosiți acele măsuri de „forță majora” ocazional si doar in cazuri extreme.

Rezumat

Mișcarea duce la mișcarea intestinului. Mergi mai mult.

Bea cel puțin opt pahare mari de apă pură zilnic.

Da, mănâncă mai multe fibre, dar numai cu multă apă.

Mănâncă grăsime. Un avocado pe zi ține laxativele departe.

Luați zilnic un probiotic bun.

Lucruri precum cafeaua și o enzimă digestivă care conține HCL vă vor ajuta.

Dacă este necesar, luați magneziu ionic marin sau alte forme minim 400mg și vitamina C, dar nu vă bazați pe laxative tradiționale.

 

 

Un articol Dr.Jade Teta este un medic integrator, autor și fondator al afacerii online de sănătate și fitness, Metabolic Effect