Arhive Lunare: Aprilie 2016

Spanac pentru o sanatate de fier

Spanac pentru o sanatate de fier

Spanacul este originar din Turkmenistan si Afganistan. Arabii il foloseau pentru a combate afectiunile gatului si ale plamanilor. In Franta, aceasta leguma si-a facut apartia in secolul al VII-lea.

Spanacul este un intaritor al sistemului imunitar, are numerose proprietati nutritive si tonifiante.Aceasta leguma combate scorbutul (cauzat de lipsa de vitamina C) si este un remineralizant de mare valoare.

De asemenea, ajuta la purificarea tubului digestiv, la tonificarea miocardului si stimularea activitatii inimii.  Consumul de spanac creste cantitatea de urina eliminata, stimuleaza secretiile gastrice, pancreatice si biliare, faciliteaza eliminarea viermilor intesinali, previne infectia gingiilor (pioreea) si este un tonic al sistemului nervos.  

Read more
Cea mai la indemana forma de practicare a exercitiului fizic ramane alergarea in aer liber

Cea mai la indemana forma de practicare a exercitiului fizic ramane alergarea in aer liber

Alergarea este una dintre activitățile cele mai benefice pentru organismul uman. Cercetările au demonstrat că este extrem de eficientă în prevenirea bolilor de inimă, diabet, osteoporoză, obezitate și cancer.  

De asemenea, alergarea poate lupta împotriva depresiei, stresului și, în același timp, poate ajuta la menținerea musculaturii tonifiate și la îmbunătățirea rezistenței fizice. Iata ce beneficii ne poate aduce alergarea in aer liber:   

1) Ajuta la arderea grasimilor.Fie ca vrei sa slabesti sau vrei sa te mentii in forma, alergatul este optiunea potrivita. 60% din cei care alearga o fac pentru a se mentine. Alergatul este una din activitatile principale care ajuta la arderea grasimilor.   

Read more
12 Moduri de a arde calorii la care nu te-ai gandit

12 Moduri de a arde calorii la care nu te-ai gandit

12 Moduri eficiente de a arde calorii, la care nu te-ai gândit

Este adevărat că cea mai eficientă metodă prin care poți să arzi calorii este să faci sport. Însă, există numeroase alte alternative la îndemână, care te pot ajuta să îți menții silueta. Noi îți dezvăluim în acest articol câteva mijloace prin care poți arde calorii zilnic: 

1. Gătitul - Prin tocarea și felierea ingredientelor, vei arde 200 calorii/oră. 

2. Joacă-te cu copiii - Implică-te activ în activitatea zilnică a copiilor și vei reuși să arzi calorii. De exemplu, dacă participi la un joc de șotron, vei arde 350 calorii/oră.

3. Începe curățenia - Spălarea ferestrelor, stegerea praful, spalatul pe jos ... toate aceste activități casnice te ajută să arzi 300 calorii/oră. 

4. Tunde gazonul - O activitate pe cât de relaxantă, pe atât de eficientă. Tunderea gazonului te va stimula să arzi peste 350 calorii/oră.

Read more
De ce sa-ti dai copilul la inot

De ce sa-ti dai copilul la inot

Sportul trebuie să fie una dintre activitățile preferate pentru timp liber ale fiecăruia dintre noi, în special a copiilor. Pe lângă faptul că este o activitate distractivă, sportul (indiferent de ce sport vorbim) are numeroase beneficii asupra sănătății, contribuind la bunăstarea fizică și mentală generală. În concluzie, sportul trebuie să facă parte din viața tuturor oamenilor, indiferent de vârstă.

Dacă te întrebi la ce îl ajută sportul pe copilul tău, îți prezentăm câteva beneficii generale de care micuțul tău se poate bucura practicând un sport.

Read more