0%
un alt tip de abordare al gambelor

De obicei sunt un fan al folosirii greutăților libere fata de aparate sau cabluri, dar gambele sunt o excepție.

Aparatele sunt mai simple și funcționează mai bine. Dar ce se întâmplă dacă te antrenezi acasă sau într-o sală de sport care nu are prea multe aparate pentru gambe?

Abia aici devine complicat. Elementele de bază obișnuite în această situație sunt ridicările pe varfuri pentru gambe cu un singur picior sau ridicări pe varfuri pe doua picioare. Deși ambele sunt mai bune decât nimic, nu sunt un mare fan al niciunuia.

Creșterea gambei cu un singur picior făcută doar cu greutatea corporală este prea ușoară pentru majoritatea oamenilor.

Puteți ține o ganteră grea într-un braț, dar chiar și atunci veți fi într-adevăr limitat în ceea ce privește potențialul de încărcare. Pentru a evita această problemă și a elimina aspectul de echilibrare din ecuație, încercați să le faceți la un culisant cu bara prinsă la același nivel de suport, astfel încât să tiniteti bara in fata jos exact ca si atunci cand faceti ridicari de umeri la trapez, pentru ca acest lucru să funcționeze, trebuie să țineți bara într-o poziție ghemuit în față, astfel încât să vă puteți sprijini ușor în suport pentru a menține bara pe calea corectă.

Pentru a crește gama de mișcare în poziția întinsă din partea de jos a repetarii(care este importantă pentru creștere), stați cu degetele de la picioare pe un disc, scandura sau stepper.

Le poți face cu un singur picior sau cu amandoua, dar eu prefer mai mult pe un singur picior pentru că se simte mai bine.

Echilibrul nu ar trebui să fie o problemă, deoarece utilizați suportul pentru sprijin, dar dacă începeți să vă simțiți nesigur sau va dezechilibrati atingeți piciorul liber în jos pentru a vă reechilibra. De asemenea, puteți folosi piciorul liber pentru un mic impuls suplimentar la sfârșitul setului pentru a ajuta la strângerea altor câteva repetări „forțate” autoasistate.

Acest lucru este mai greu decât pare și, atunci când țineți cont de frecarea barei împotriva suportului, probabil că nu veți avea nevoie de multă greutate pentru a o simți cu adevărat.

Pentru a lovi gambele într-un mod ușor diferit, puteți, de asemenea, să configurați mai mult ca o tragere de suport cu o înclinare mare înainte, ceea ce transformă exercițiul într-o cursa mai lunga si o crestere adevarata a gambelor.

Acestea se simt destul de diferite de versiunea cu ghemuit frontal, așa că schimbați-l și încercați-l în ambele moduri.

Dacă cauți să-ți crești gambele, dar te antrenezi într-o sală fără aparate, acestea pot fi exact ceea ce ai nevoie.

Era sa uit cel mai important aspect legat de Un alt tip de abordare al gambelor - incearca 4 secunde pe coborare intinde maxim gambele in partea de jos stai 2 secunde pe elongatie maxima si urca in 4 secunde, 2 aparate, 4 seturi 15-25 de repetari .

 

un articol by Ben Bruno  T Nation