Arhive Lunare: Februarie 2016

Antrenamentul izometric

Antrenamentul izometric

Cuvantul izometrie, vine de la izos care inseamna aceeasi si menthos- lungime. In timpul exercitiilor fizice statice, lungimea fibrei musculare ramane constanta, in timp ce tensiunea musculara a atinge valori maxime, prin activarea tuturor unitatilor motorii ale grupului muscular respectiv.

In realitate se produce o microdeplasare, neglijabila, intre momentele cresterii tensiunii musculare si cel al relaxarii. Contractia izometrica se produce cand muschiul lucreaza contra unei rezistente egale cu forta sa maxima sau cand se incearca deplasarea unei greutati mai mare decat forta subiectului. 

Read more
8 Obiceiuri care iti incetinesc Metabolismul

8 Obiceiuri care iti incetinesc Metabolismul

Metabolismul este influentat atat de factori pe care nu ii putem controla (varsta, profil genetic), cat si de factori asupra carora putem sa actionam. Deoarece si acestia din urma au o influenta semnificativa, este important sa ii cunoastem si, in mod specific, sa aflam care sunt “greselile” care ne incetinesc arderile.

1) “Sari” peste mese?  

Cand faci asta, creierul “comanda” organismului sa-si conserve energia. Corpul trece pe “consum redus”, iar rezervele de grasime pe care le-ai dori diminuate sunt folosite intr-un ritm cu mult mai lent. Pentru ca organismul sa consume energia intr-un ritm normal, este esential sa servesti cel putin 3 mese pe zi.

Read more
Presa pe un singur picior stimuleaza noi fibre musculare,dezvolta muschii stabilizatori si echilibreaza forta

Presa pe un singur picior stimuleaza noi fibre musculare,dezvolta muschii stabilizatori si echilibreaza forta

Antrenamentul pentru un singur picior sau unilateral este o modalitate de a stimula noi fibre musculare si de a iesi din rutina antrenamentului clasic.Nu este o metodă de a dubla timpul la sală și nu este un exercitiu pe care il executi pentru a te evidentia in sala ci pur si simplu pentru a creste eficienta antrenamentelor de picioare.

Este o metoda pentru cine vrea să își crească nivelul de forță și folosește pentru asta exercițiile cu greutăți, este de asemenea, o cale de a te feri de accidentări, de a compensa dezechilibre și de a antrena picioarele, atunci când spatele nu permite folosirea unor greutăți prea mari.

Read more
Importanta stretching-ului in antrenamentele de forta

Importanta stretching-ului in antrenamentele de forta

Stretchingul nu ar trebui considerat un exercitiu de incalzire in antrenament, pentru ca,va puteti accidenta, datorita faptului ca muschii nu sunt pregatiti suficient pentru a suporta tensiunea.

Dupa exercitii cardio sau antrenament de forta este recomandat sa intindeti controlat fiecare grupa musculara, mentinand fiecare pozitie de stretching intre 10 si 20 de secunde. Mentineti punctul de intindere in tensiune, dar nu atat de mult incat sa simtiti durere.Este important sa faceti stretching dupa fiecare activitate fizica. 

Read more

Consumul seminţelor de in asigură protecţia cardiovasculară

Semințele de in sunt extrem de bogate în vitamine, minerale, magneziu și mangan, fibre,antioxidanți,acizi grasi omega 3, importanți în combaterea inflamațiilor.Inul se numără printre plantele cunoscute şi folosite încă din cele mai vechi timpuri: egiptenii îl apreciau atât pentru fibra sa din care se obţineau ţesăturile, cât şi pentru virtuţile nutriţionale şi proprietăţile medicinale.

Seminţele de in constituie o sursă importantă de acid alfalinoleic, o substanţă din familia binecunoscuţilor acizi graşi Omega 3, esenţială pentru organism, deoarece protejează membrana celulară.

Read more
Accelerarea Metabolismului

Accelerarea Metabolismului

Sfaturi Utile pentru Accelerarea Metabolismului

Prin metabolism, se înțelege totalitatea transformărilor și proceselor biochimice și energetice, care au loc în țesuturile organismului viu. Metabolismul este un proces complex, ce implică schimburi de materii și energii, și include două procese (simultane) opuse:

A.  Catabolism/dezasimilație - totalitatea proceselor chimice de degradare a substanțelor din organism. În cadrul acestei faze se produce în special ruperea legăturilor dintre atomii de carbon, din moleculele diferitelor substanțe. Aceste reacții sunt însoțite de eliberare de energie (reacție exergonice). Catabolismul se produce cand stam mai mult de 3-4 ore fără să mâncăm, fiind de preferat să evităm stările catabolice. 

Read more
Posts loader