Arhive Lunare: Ianuarie 2016

Cum sa eviti plafonarea? principii de antrenament pentru cresterea intensitatii antrenamentului.

Cum sa eviti plafonarea? principii de antrenament pentru cresterea intensitatii antrenamentului.

Multe persoane care au un stil de viață activ și fac antrenamente sportive regulate, se întâmplă să cadă în capcana plafonării: practică aceleași exerciții, la aceeași intensitate și cu același grad de dificultate. Ca urmare, antrenamentele lor nu mai sunt la fel de eficiente. 

În acest articol, vă oferim câteva sfaturi utile pentru a avita capcana plafonării în antrenamente.

Așadar, echipa Protein House vă propune să urmați aceste 8 Principii pentru creșterea intensității antrenamentelor și eficientizarea acestora:

1. Principiul superseturilor 

Acest principiu presupune să combinați exercițiile pentru grupe musculare opuse (ex.: biceps-triceps), fără pauză.   

2. Principiul seturilor compuse

Se aseamană cu un superset, dar veți alege 2 exerciții pentru aceeași grupă musculara (ex. împins din culcat cu bara, urmat de fluturări cu gantere; ambele exerciții sunt pentru pectorali). Seturile se fac consecutiv, fără pauză. 

Read more
Principii de antrenament- planificarea ciclului de antrenament

Principii de antrenament- planificarea ciclului de antrenament

Vrei ca antrenamentele pe care le faci la sala de sport să fie cât mai eficiente? 

Echipa Protein House îți dezvăluie în acest articol care sunt principiile de antrenament de care ar trebui să șii cont, astfel încât să obții rezultatele dorite.

1. Principiul ciclicizării antrenamentului

Împarte anul în cicluri de antrenament pentru:

  • forță
  • masă musculară
  • densitate
  • definire musculară sau competiție

În acest fel, vei evita accidentarile iar corpul tău va deveni receptiv la schimbare și adaptare.

2. Principiul antrenamentelor separate 

Împarte săptămâna în antrenamente pentru partea superioară și partea inferioară a corpului. Acest principiu te va ajuta să ai ședințe de antrenament mai intense.  

Read more
8 Metode pentru a determina o pompare mai buna

8 Metode pentru a determina o pompare mai buna

Unul dintre obiectivele persoanelor care practică fitness sau culturism, este de a obține o pompare mai bună.

În acest articol ne propunem să vorbim despre ce înseamnă pomparea musculară și cum putem atinge mai ușor obiectivele de pompare.

Efectul de pompare presupune un flux sanguin mai bun, ceea ce înseamnă că mai mult oxigen și nutrienți sunt livrați în mușchii-țintă pe care îi antrenăm. 

În continuare, vă prezentăm 8 moduri prin care puteți atinge nivelul dorit de pompare musculară.

1. Hidratare! Hidratare! Hidratare! 

Spre deosebire de fructele uscate, care sunt zbârcite și fără vlagă, roșiile sunt pline cu apă, durdulii și apetisante. Gândește-te la mușchii tăi într-un mod similar. Un organism hidratat este mai plin de viață, mai puternic și ... mai apetisant.

O stare bună de hidratare înseamnă un flux sanguin mai bun, amplificând astfel efectul de pompare. Asigură-te că bei cel puțin 2-3 pahare cu apă înainte de și pe durata antrenamentelor, iar apoi hidratează-te în continuare pe întreg parcursul zilei.

Read more
Cum sa te antrenezi in functie de tipul somatic

Cum sa te antrenezi in functie de tipul somatic

Cele trei tipuri somatice recunoscute sunt ectomorf, mezomorf si endomorf. In acest articol vom discuta despre exercitii recomandate in functie de tipul somatic,seturi,repetari si frecventa antrenamentelor.Clasarea in grupele somatice se face conform tendintelor genetice ale fiecaruia si este o metoda inventata de doctorul William H. Sheldon, profesor la Harvard, in 1963.

Fiind un psiholog, intentia lui initiala a fost de a vedea cum diferite tipuri de organisme sunt in corelatie cu temperamentul precum introvertite sau extrovertite. Metoda folosita de el pentru a cataloga tipurile somatice este si cea folosita astazi.   

Read more
Importanta consumului de alimente bogate in vitamina C in sezonul rece

Importanta consumului de alimente bogate in vitamina C in sezonul rece

Ar fi ideal ca pe tot parcursul anului să îi oferi organismului tău "armele" necesare pentru a se lupta cu factorii care slăbesc sistemul imunitar. Însă, trebuie să recunoaştem faptul că, în sezonul rece, suntem mult mai predispuşi răcelilor, virozelor, gripei şi altor afecţiuni care ne împiedică să ne ocupăm de sarcinile cotidiene. 

Aportul de vitamina C e indicat în toate bolile febrile, în stările de surmenaj fizico-psihic, anemii, anorexie, alergii, arsuri, epistaxis (hemoragii nazale), răceli și gripe, gingivite, sinuzite, astenii, astm sau cicatrizarea rănilor. 

Read more
Posts loader