Arhive Lunare: Martie 2016

De cate ori auziti zilnic ca este sanatos sa consumati fructe si legume?

De cate ori auziti zilnic ca este sanatos sa consumati fructe si legume?

De cate ori auziti zilnic ca este sanatos sa consumati fructe si legume?  

Sfatul este corect. Rareori vine insa si cu explicatii. In primul rand, alimentele vii accelereaza tranzitul intestinal si ofera protectie cardio-vasculara. Mergem, insa, la nivel de celula.

Pe care ne-o imaginam ca o mica centrala ce produce energie."In interiorul ei au loc, in fiecare moment, niste arderi, dar din cand in cand aceasta centrala are mici scurgeri radioactive, substante denumite radicali liberi", a spus doctorul Ion Daniel.Radicalii liberi sunt substante instabile, care pot duce la mutatii genetice periculoase.

Read more
Despre calorii si scaderea in greutate pe scurt

Despre calorii si scaderea in greutate pe scurt

Caloriile măsoară energia pe care o folosește corpul. Orice mâncăm conține calorii. Oricemișcare facem (inclusiv mersul pe jos,statul in piciare,cititul, etc.) arde calorii. În funcție deraportul dintre caloriile pe care le mâncăm și cele pe care le ardem, se pot întâmpla 3 lucruri:

1. Caloriile mâncate sunt egale cu cele arse si atunci greutatea ta rămâne aceeași. Cei mai mulțioameni mențin acest echilibru inconștient și nu se îngrașă dar nici nu slăbesc.  

Read more
Ce rol are magneziul si in ce alimente il gasim

Ce rol are magneziul si in ce alimente il gasim

Magneziul participă, în calitate de cofactor, la peste 300 de reacţii enzimatice cunoscute, incluse în spectrul activităţii metabolice. Producerea energiei, metabolismul glucozei, oxidarea acizilor graşi şi activarea aminoacizilor, toate au nevoie de magneziu.

Magneziul participă la biosinteza proteinelor (formarea proteinelor organismului), dar şi la transmiterea informaţiei genetice.Concomitent, magneziul participă la transmiterea semnalelor nervoase, sporeşte adaptarea la frig, serveşte drept parte componentă a oaselor şi a smalţului dentar şi, de asemenea, participă la vasodilatare.

Read more
Fulgii de ovaz scad colesterolul rau

Fulgii de ovaz scad colesterolul rau

Fulgii de ovaz contin un amestec de fibre solubile si insolubile, iar beta-glucanul este un tip de fibra solubila care s-ar parea ca are efecte benefice asupra colesterolului. Beta-glucanul si restul fibrelor solubile se descompun in timp ce ajung in tractul digestiv si formeaza un fel de gel care tinde sa atraga anumite substante ce provin din colesterol. Cu alte cuvinte, colesterolul "rau" (LDL) este redus

Read more
Beneficiile consumului de ton

Beneficiile consumului de ton

Tonul reprezinta o importanta sursa de Omega-3 acizi grasi EPA (acidul eicosapentaenoic) si DHA (acidul docosahexanoic). Acesti acizi grasi omega-3 s-au dovedit a fi benefici sistemului cardiovascular, protejeaza plamanii (impotriva astmului), creierul (de protectie impotriva bolii Alzheimer si declinul cognitiv) si articulatiile (de protectie impotriva artritei).  

Valori nutritionale pentru 100 de grame de conserva de ton.  

Read more
Posts loader