0%
Apa cu lămâie și ghimbir

S-a vorbit mult despre beneficiile consumului de „apă cu lămâie” - adică apă cu suc de lămâie proaspăt stoarsă.
Este important ca atât lămâia cât și ghimbirul să fie organic, natural, la care nu s-au folosit pesticide.

Deci, ce este asa mare lucru la apă cu lămâie pe care toată lumea o recomandă ?

Cel mai frecvent lucru pe care îl veți auzi este că, în ciuda faptului că este acid, sucul de lămâie alcalinizează sau „formează mediu alcalin '' și curăță sistemul - și că într-un sistem alcalin, boli precum cancerul nu pot prolifera. Aceasta este teoria simplificată, oricum - sunt sigur că partea despre cancer rămâne „nedovedită” și încă mai este mult de lucru cu argumente pro sau contra, studii știi ridice, cercetări etc.
Pentru cei care nu înțeleg pe deplin ce înseamnă „alcalinizarea”, iată o scurtă explicație nu prea tehnică: aciditatea și opusul acesteia, alcalinitatea, sunt măsurate pe o scală numită scară pH. (Se presupune că este scris în felul acesta, cu micul p și cu majusculul H.) Cel mai mic pH teoretic posibil este 0 - de exemplu soluția concentrată de acid clorhidric are un pH de 0. Cel mai mare pH posibil este 14, de exemplu concentrat soluție de hidroxid de sodiu. Apa distilată pură are pH 7 - și orice sub 7 se spune că este „acid”. Orice peste 7 se spune că este „alcalin”. Sucul de lămâie, când este pur, are un pH cuprins între 2,2 și 2,4, în funcție de maturitate - cu toate acestea, cu cât este mai diluat, cu atât pH-ul se deplasează mai mult spre 7.
Ceva care alcalinizează este ceva care determină creșterea pH-ului mediului în care se află. Unde devine cu adevărat interesant - și puțin mai complex - este momentul în care ne dăm seama că conținutul real de acid al alimentelor nu determină în sine dacă este sau nu acid sau alcalin după ce organismul îl metabolizează! Și se întâmplă că lămâile sa fie foarte alcaline.

Apa cu lămâie este considerată de mulți ca fiind o „băutură detoxifiantă” magnifică și este unul dintre lucrurile care sunt omniprezente atunci când vizitați centrul spa. Este bine să rămâi hidratat, în special la saună sau în timpul practicilor tipice, cum ar fi masajul ... și se consideră că apa de lămâie ajută la îndepărtarea toxinelor, pe lângă organele vitale, cum ar fi ficatul, rinichii și vezica biliară. Se crede că apa de lămâie va spăla și curăța sistemul - mai ales atunci când este luată la trezire pe stomacul gol, primul lucru de făcut dimineața.

Ce beneficii îți pot aduce rutina de dimineața a apei cu lămâie și ghimbir pe stomacul gol

Lămâia este un antioxidant puternic. Pe lângă faptul că întârzie îmbătrânirea, favorizează eliminarea toxinelor, reduce balonarea și combate retenția hidrică.
Ghimbirul este recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii. În plus, își aduce contribuția la buna funcționare a sistemului digestiv și contribuie la accelerarea metabolismului.
1. Consumul de apă cu ghimbir pe stomacul gol este un obicei sănătos care îți îmbunătățește circulația. Conținutul său de magneziu, zinc și potasiu ajută la reglarea proceselor inflamatoare care provoacă adesea probleme circulatorii.

2.Îmbunătățește digestia
Persoanele care consumă apă cu ghimbir pe stomacul gol au mai puține probleme cu indigestia și constipația. Ghimbirul conține o cantitate mică de fibre care stimulează peristaltismul, ajutând la eliminarea deșeurilor.
În plus, apa cu ghimbir reduce excesul de acid gastric și gaze intestinale.

3. Combate retenția de apă
Apa cu ghimbir are proprietăți diuretice și antiinflamatoare, fiind o soluție naturală și sănătoasă pentru combaterea retenției de apă. Consumată zilnic, această băutură ajută la eliminarea lichidelor acumulate în țesuturi, mărind nivelul de energie și prevenind oboseala.

4. Întărește sistemul imunitar
Consumul de apă cu ghimbir pe stomacul gol este o modalitate simplă de a obține nutrienții necesari pentru întărirea imunității. Această băutură stimulează producția de anticorpi care contracarează efectele negative ale microorganismelor și ale bacteriilor.

5. Apa cu lamaie pe stomacul gol dimineata, poate preveni si vindeca usoare tulburari digestive.

6. Lamaile sunt antiseptice, adica au efect de curatare a ficatului, rinichilor si a sangelui de toxine.

7. Freshul din lamaie si apa este o solutie perfecta pentru a oferi corpului tau doza zilnica de
vitamina C.

8. Continutul mare de minerale din lamai ajuta la alcalinizarea corpului in ciuda acidului citric pe care-l contin.

9. Lamaia cu apa ajuta tubul digestiv si previne inconveniente la nivelul acestuia.

10. Se spune ca vitamina C pe care o obtii consumand in fiecare dimineata poate duce si la infrumusetarea tenului tau.

11. Consumand zilnic aceasta compozitie va poate ajuta sa evitati diabetul.

12. Lamaia ajuta in digestie si prin intermediul bilei, provocand-o sa secrete mai multa substanta.

13. Proprietatile antibacteriene ale lamaii pot ajuta in curele de detoxifiere.

14. Apa cu lamaie ajuta la reducerea nivelului de mucus produs in corp si a numarului expectoratiilor.

15. Foarte multe diete de slabit subliniaza beneficiul consumului de apa cu lamaie. Datorita acidului citric, aceasta este un bun adjuvant in dieta.

16. Lamaia consumata dimineata este cea mai potrivita pentru a reduce respiratia urat mirositoare.

Asadar, consumul unui pahar de apa cu lamaie in care mai puteți adaugă ghimbir in fiecare dimineata poate avea numeroase beneficii asupra sanatatii organismului, chiar si cele mai ocupate persoane ar trebui sa gaseasca 3 minute pentru a-si prepara aceasta bautura.