0%
Beneficiile și importanta glutaminei

Efortul fizic intens duce la scăderea cu 50 % a cantității de glutamină din organism. Chiar și o banală răceală este suficientă pentru a reduce nivelul glutaminei in organism. Cât despre infecțiile grave, bolile care slăbesc rezistența sistemului imunitar, practicarea excesivă a unei activități sportive, creșterea masei de țesut gras, adipos în defavoarea masei musculare slabe, este usor de înțeles că toate acestea duc la scăderea rezervelor de glutamină.

În timpul unei antrenament intens, nivelurile de glutamină sunt foarte scăzute în organism, ceea ce scade forța, rezistența și capacitatea organismului de a se reface. Ar putea dura până la 6 zile pentru ca nivelurile de glutamină să revină la normal, glutamina joacă un rol important în sinteza proteinelor. Studiile au arătat că suplimentarea cu Glutamină poate reduce la minimum distrugerea mușchilor și îmbunătățește metabolismul proteinelor.

Ce poate face Glutamină pentru noi?

Glutamina joacă roluri cheie în metabolismul proteinelor, volumul celular (aspectul de muschi plin si rotund) și anti-catabolic (previne distrugerea mușchilor).

Acest lucru este util mai ales pentru cei care vor sa aibe muschi definiti si bine conturati, detalii, separare musculara. Mai ales în timpul verii când încerci să scapi de grăsimea din organism fără a pierde din masa musculara. Glutamina este necesară în întregul organism pentru o performanță sportiva optimă. Intestinele tale mici necesită cea mai mare cantitate de glutamină din organism și sistemul imunitar are nevoie și el de glutamină, deoarece nivelurile de glutamină se epuizează în timpul antrenamentelor, sportivii sunt cei mai susceptibili la boli - de aceea suplimentarea cu Glutamina este atât de importantă.


Câte grame de Glutamina ar trebui sa folositi ?

Culturistii si sportivii de performanta ar trebui sa ia intre 10 si 15 grame de L-Glutamina pe zi, de 2-3 ori pe zi, fiecare servire sa fie de aproximativ 5 grame. De asemenea, trebuie să știți că este posibil să aveti deja L-Glutamină în dieta dumneavoastră din alte suplimente pe care le folositi deja. Multe suplimente nutritive de proteine au deja adaos de Glutamina în ele, așa că citiți eticheta pentru a ști sigur. Cele mai bune momente pentru a lua glutamină este dimineața, după antrenament și înainte de culcare cu un amestec de arginina si ornitina stimuland astfel productia naturala de hormon de crestere, creste capacitatea organismului de a se reface mai rapid si imbunatateste calitatea somnului.


Există efecte secundare cu suplimente de Glutamină?

Ar trebui să vă faceți griji cu privire la efectele secundare ale glutaminei? Pe scurt, nu. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la efectele secundare ale glutaminei, deoarece studiile au demonstrat că folosirea de glutamina pura in dozele recomandate nu are efecte secundare.

De ce ar trebui să iau L-glutamina?

Chiar daca L-Glutamina este o parte foarte importanta in arsenalul de suplimente al culturistilor, L-Glutamina nu este doar pentru culturisti. Glutamina este esențială pentru menținerea funcției intestinale și ajută la cresterea imunitatii organismului, de asemenea. După ce glutamina este sintetizată în mușchii scheletici, aceasta se eliberează în sânge, se transportă in rinichi, ficat, intestinul subțire și celulele sistemului imunitar, unde joacă un alt rol vital.

Glutamina este folosită de catre celulele albe din sânge și contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Persoanele cu tulburări musculare și boli legate de sistemul imunitar (cum ar fi cancerul sau SIDA), care ar putea fi incapabile să își producă propria aprovizionare cu glutamină, pot beneficia de suplimentele de glutamină luate împreună cu alți aminoacizi.

Incă  nu ești convins?

Nu numai că Glutamina este importantă pentru culturisti pentru a ajuta la prevenirea catabolismului, este importantă și pentru persoanele obișnuite cu toate beneficiile pe care le oferă și fără efecte secundare.

Deci ce mai aștepți? 

Ce poate face pentru tine Glutamina?

- Grabeste refacerea musculara
- Glutamina creste performantale sportive
- Glutamina asigura o digestie mai bună
- Glutamina ajuta la imbunătățirea calitatii musculare
- Glutamina se foloseste si in tratamentul ulcerelor
- Glutamina creste rezistenta organismului la boli si infectii, ceea ce este foarte important pentru sportivii de   performanta care sunt angrenati in multe competitii sportive in timpul anului.
- Intareste sistemul imunitar
- Glutamina ajuta la detoxifierea organismului
- Glutamina protejeaza creierul si ajuta la detoxifierea acestuia
- Glutamina crește viteza metabolică, accelereaza metabolismul si este considerat un usor arzator de grasime


Beneficiile L-Glutamine!

Folosesti Glutamina? Dacă nu, poate ar trebui iei în considerare folosirea in mod regulat al Glutaminei, după citirea următoarelor beneficii. Glutamina este un donator de carbon și azot, ajută la refacerea glicogenului care restabilește energia. Glutamina este cea mai importantă componentă a proteinei musculare și ajută la repararea și construirea de noi fibre musculare. 

În mod normal, organismul își poate sintetiza necesarul de glutamină din acid glutamic sau glutamat, însă în situațiile de antrenamente intense, repetate, pe o durata mare de timp si zile, in cazul racelilor, virozelor sau altor boli care solicitata sistemul imunitar este incapabil de a produce suficient acid glutamic și are nevoie de un aport suplimentar din dietă și/sau din suplimente nutritive. Alimentele cu cele mai mari cantități de glutamină sunt carnea de vită, curcan, produsele lactate, peștele, spirulina, broccoli, fasole verde, varza, spanac, pătrunjelul, varza roșie.

Din păcate, cei mai mulți dintre noi nu reușim să ne asigurăm necesarul de glutamină doar din alimentație. De aceea, suplimentarea dietei cu glutamină este o soluție excelentă pentru întărirea sistemului imunitar și îmbunătățirea capacității de a lupta împotriva infecțiilor și altor boli, recomandă dr. Josh Axe, renumit nutriționist american, specialist în medicină funcțională. Daca intrati in sectiunea aminoacizi pe site ul nostru Protein House gasiti o gama difersificta de glutamina, pudra, pura, tablete cu sau fara aroma de la producatori de top, iar garantia calitatii superioare de glutamina pura este garantata de catre noi, echipa Protein House.