Provocarea zilei de marți din această săptămână este un antrenament intens pentru brațe cu Attila Meszaros, bodybuilder și trainer.

Attila este membrul echipei Protein House cu cele mai mari brațe, de aceea considerăm că este cel mai în măsură să ne recomande un antrenament intens pentru brațe. 

Atunci când pășește pentru prima dată în sala de forță, orice bărbat își dorește în primul rând brațe mari. Să vorbim așadar despre mușchii brațelor.

Tricepsul este un mușchi lung și voluminos, așezat pe fața posterioară a brațului, de la scapulă până la olecranon. Extremitatea superioară a tricepsului este împărțită în trei ramuri sau capete de origine (de unde și numele de triceps):

  • capul lung (porțiunea lungă a tricepsului);

  • capul lateral (vastul lateral);

  • capul medial (vastul medial).  

Mușchiul triceps brahial este cel mai puternic extensor al antebrațului pe braț în articulația cotului, fiind antagonist al mușchiului biceps brahial.

Bicepsul este un mușchi lung, fuziform, puternic, așezat pe fața anterioară a brațului, având rolul de a flexa antebrațul pe braț.

Antrenamentul lui Attila pentru brațe se desfășoară după cum urmează:

  1. Încălzirea: acordați 10 minute etapei de încălzire. În această fază, lucrați la aparate cardio, după care încălziți fiecare grupă musculară pe care urmează să o lucrați;

  2. Flotări între paralele, în superset cu Flexii cu bara dreaptă din picioare: 4 serii x 12, 10, 8, 8 repetări;

  3. Extensia brațelor la scripete, în superset cu Flexii cu bara EZ la banca Scott: 4 serii x 12, 12, 10, 10 repetări;

  4. Extensia unui singur braț deasupra capului cu gantera, în superset cu Flexii concentrate pe un singur braț: 4 serii x 12, 10, 8, 8 repetări;

  5. Ultimul exercițiu este pentru o pompare extremă. La sfârșitul antrenamentului pentru brațe, executați Flexii cu bara timp de 2 minute fără pauză, cu o greutate mică. La acest exercițiu nu contează greutatea, doar tensiunea continuă în mușchi.
    Pentru triceps, alegeți un exercițiu simplu tip extensii cu gantere din culcat, timp de 2 minute. Din nou, se pune accent pe contracția de vârf și pe tensiunea continuă în mușchi!

Pentru rezultate vizibile, Attila recomandă să faceți cel puțin 6-8 săptămâni acest antrenament pentru brațe. De asemenea, sfatul lui este să lucrați cât mai intens la fiecare antrenament. Cel mai simplu mod de a crește intensitatea unui antrenament este de a scurta pauzele între serii. De exemplu, Attila vă propune să lucrați în superset: un exercițiu pentru triceps, urmat de un exercițiu pentru biceps, fără pauză între cele două.

Pentru cei care doresc să își maximizeze performanța sportivă, psihologică, cardiovasculară și musculară în timpul antrenamentului, se recomandă un supliment de tip pre-workout creat de Dorian Yates - culturist profesionist renumit cu 6 titluri Mr. Olympia. Dorian Yates Nutrition NOXPUMP este cea mai puternică pulbere de pre-antrenament, protejând țesutul muscular și al nervilor pe parcursul antrenamentelor intense.

De asemenea, pentru rezultate pe termen lung, combinați antrenamentele de forță cu consumul de proteine de calitate. Pro Supps PS Whey este o proteină din zer izolat care vă ajută la refacerea musculară, reducerea catabolismului, creșterea masei musculare și îmbunătățirea metabolismului. Astfel, organismul va beneficia de sprijin în materie de nutriție post antrenament, pe tot parcursul zilei.

Echipa Protein House vă dorește spor la antrenamente intense!