0%
Prima editie Beius Running Day

Recent, mai exact in 10 august 2019 a avut loc prima editie atletica Beius Running Day, competitie la care ne-am bucurat sa luam parte, noi cei de la Protein House, am fost placut surprinsi inca de la inceput de organizare, implicare si toate detaliile pentru un concurs reusit. Pentru ca Protein House sustine miscarea, modul de viata sanatos, sportul de masa si de performanta, am fost prezenti la acest frumos eveniment sportiv cu un stand cu suplimente nutritive, punand la dispozitia sportivilor si spectatorilor in mod gratuit bauturi izotonice, aminoacizi, oxid nitric, vitamine, minerale si shake-uri proteice. Am oferit de asemenea premii in suplimentele nutritive primelor 3 locuri la open. Concursul de Alergare Beius Running Day a fost un eveniment la care au luat parte atat adulti, veterani cat si  copii până în clasa a VIII-a, participarea copiilor in numar mare ne bucura pentru faptul ca tinerii sunt implicati in activitati sportive si pot deprinde cultul pentru miscare in aer liber.

Prima ediție a competiției atletice „Beius Running Day”, organizată de Primăria Municipiului Beiuș și clubul sportiv local Bihorul, împreună cu câțiva alergători master, precum Marcel Laza, Ciprian Duluș, Laviniu si alti Beiuseni pasionati de sport prin implicarea lor totala au reusit sa adune la start peste 157 de sportivi, atât de performanță, cât și amatori.

Alergătorii au avut de ales dintre patru probe: semimaraton (21 de kilometri), cros (zece kilometri), cursa populară, de doi kilometri și cea dedicată copiilor. Valoarea celei dintâi ediții a evenimentului „Beius Running Day” este dată și de participarea unor sportivi din București, Craiova, Constanța, Brașov, Cluj sau Timișoara, care au în palmares mai multe titluri naționale, europene și chiar mondiale.

După cum spunea Marcel Laza, unul dintre organizatori, scopurile întrecerii de sâmbătă, 10 august, de la Beiuș, au fost promovarea mișcării în oraș și conștientizarea importanței practicării sportului pentru menținerea sănătății.

La finalul competiției, Ciprian Duluș, inițiatorul primei ediții a evenimentului „Beius Running Day”, el însuși alergător master, a promis că vor fi și alte ediții și că vrea să multiplice și să diversifice activitățile de acest gen, cel mai probabil anul viitor va fi si o cursa montana.

Cât privește impresiile unora dintre sportivii participanți, componenți ai loturilor naționale master sau militar, acestea sunt de lauda asupra organizătorilor si asupra tuturor celor implicati in mod direct sau indirect, declarând că sunt nerăbdători să revină la edițiile viitoare ale concursului Beius Running Day.

Printre sportivii care s-au remarcat amintim urmatoarele, crosul a fost câștigat de Ionela Puia la femei și Marius Bușcă la barbati, ambii de la CSM Craiova. 
La semimaraton pe locul întâi s-au clasat Laura-Diana Popescu (CSM Cluj) și Mihaela Botezan (Atletic Cluj), respectiv George Surlea la barbati, sportivul Clubului Sportiv Municipal Craiova.
Marius Bușcă (CSM Craiova), George Surlea (Brigada Multinațională Sud-Est Craiova, vicecampion național la maraton), Mihaela Botezan (Atletic Cluj, maratonistă, fostă recordmenă națională și mondială militară) sau Laura-Diana Popescu (CSM Cluj, campioană națională la maraton, vicecampioană mondială de alergare montană)au declarat ca se vor intoarce cu placere la urmatoarele editii Beius Running Day.

Felicitări organizatorilor pentru implicare, organizare și pentru promovarea sportului! Membrii echipei Protein House au fost plăcut surprinsi de toate detaliile concursului, înscrierea, startul, traseul, oamenii pe traseu, refacerea sportivilor după efort cu fructe, apă, aminoacizi, mâncare, premiile oferite, medaliile, numărul mare de sportivi din tara.