Lipsa de vitamine si minerale poate provoca probleme de sanatate?

Lipsa de vitamine si minerale este surprinzator de frecventa si poate provoca o multime de probleme de sanatate. Apare din mai multe motive, inclusiv capricii alimentare, interactiuni medicamentoase , consumul de alcool in exces, consumul de zahăr si dulciuri in exces, consum de făina albă, alimente super procesate, lipsa din alimentație a fructelor si legumelor, acestea fiind bogate in vitamine, minerale si enzime digestive, dar din pacate marea majoritate a oamenilor nu le consuma sau le consuma in cantitati prea mici. 

La nivel mondial, aproximativ 40% dintre oameni au deficiente de fier, 15% de iod si 40% dintre copii cresc fara suficienta vitamina A. 
Exista insa trei deficiente nutritionale comune care iti pot pune in pericol sanatatea.
Un test de sange anual este necesar pentru a preintampina eventualele riscuri si probleme de sanatate.

Vitamina D

Unele studii arată ca 42 % dintre adulti sufera de aceasta afectiune. Barbatii fara suficienta vitamina D au un nivel scazut de testosteron si femeile dezvolta adesea osteoporoza.
Cercetatorii de la Harvard spun ca nivelurile scazute de aceasta vitamina cresc riscul de atac de cord, accident vascular cerebral si nu mai putin de 17 forme de cancer.

Dr. Leslie Matthews spune ca o parte a problemei este datorata faptului ca societatea noastra s-a schimbat de la o cultura agricola si de vanatoare la o cultura de interior. "Nu avem cele 15 de minute de soare esentiale in fiecare zi de soare de zi cu zi".
Doctorii recomanda consumul regulat de peste gras, cum ar fi sardine, somon si pastrav si suplimente de vitamina D pentru a rezolva problema.

Vitamina B12

Vitamina B12 este esentiala pentru formarea corespunzatoare a celulelor rosii din sange, functiei neurologice si sintezei ADN-ului. 
Recent, o cercetare a legat deficienta de vitamina B12 de utilizarea de medicamente pentru arsuri la stomac, care inhiba acidul gastric. Persoanele care iau astfel de medicamente pentru doi sau mai multi ani au avut un risc cu 65 % mai mare de a fi diagnosticate cu deficit de vitamina B12.
Deficitul de vitamina B12 are simptome grave, inclusiv anemie si leziuni ale nervilor.
Organismul are nevoie de acid gastric pentru a absorbi vitamina B12. Diabetul zaharat, bolile tiroidiene si abuzul de alcool sunt alte cauze frecvente ale deficientei. Veti gasi B12 in produsele de origine animala cum ar fi peste, produse lactate, carne de pasare si oua, precum si in cereale integrale. Suplimentele pot fi de asemenea folosite pentru a creste nivelul de B12.

Magneziu

Deficitenta de magneziu a fost asociata cu diabetul de tip 2, osteoporoza, astmul si cancerul de colon. Magneziul joaca de asemenea un rol important in controlul muscular si eliminarea de toxine daunatoare.
Un studiu recent in Jurnalul American de Nutritie Clinica a aratat ca persoanele care consuma alimente bogate in magneziu au avut mai putine accidente vasculare cerebrale.
Simptomele lipsei de magneziu includ pierderea poftei de mancare, greata, oboseala si slabiciune. Mananca mai mult spanac, nuci, si ciocolata neagra pentru a creste aportul de magneziu. Suplimente de magneziu sunt de asemenea disponibile la Protein House!

Tu ce complex de vitamine și minerale preferi?

Vino la Protein House și indiferent de preferințele tale, aici gasesti o gama variata de vitamine si munerale de la producatori renumiti pentru calitatea suplimentelor nutritive #PlatinumMultiVitamin #OptiMen #AnimalPak #LevroArmour #OptiWoman #HealthPack #MegaBolicPaks #WarriorGreens.
Sau te așteptăm in magazinele Protein House, str.Tudor Vladimirescu nr.89 spațiu Ared sau str.Vavilov