Când vine vorba de antrenamentul de forță, toți ne gândim automat la o sală de fitness ultra modernă, ținând cont de faptul ca acum ne aflam intr-o situație mai delicata, datorită noului coronavirus, iar autoritățile ne recomandă să stăm in casă, echipa Protein House vine in ajutorul tău cu un plan de antrenament in circuit ce poate fi executat acasă cu un minim de echipamente sportive, există multe beneficii și mai multe motive pentru a te antrena de acasă . În special pentru femei, antrenamentul de forță poate ajuta la întărirea oaselor și la reducerea riscului de a dezvolta osteoporoză. Este posibil să știți deja că adăugarea antrenamentului de forță la rutina dvs. vă poate ajuta cu pierderea mai rapidă de grăsime și vă poate îmbunătăți rezistența musculară.
Ce echipament aveți nevoie pentru antrenamentul de acasă?
Frumusețea antrenamentului de forță este că există o varietate de moduri diferite de a-l încorpora într-o rutină de antrenament. Puteți profita de avantajele antrenamentului de forță, fie că faceți exerciții de greutate corporală sau urmați un program de antrenament care include o serie de echipamente cum ar fi 2 gantere, sau săculeții cu nisip, 2 sticle de pet cu apa sau umplute cu nisip, o saltea moale, un trx, sau orice alt accesoriu ce va permite o varietate și creșterea complexitatii exercițiilor!
Dacă sunteți curios să integrați mai multe antrenamente de forță în antrenamentele dvs., este posibil să faceți acel stil de antrenament fără a vă angaja un angajament financiar foarte mare. O serie de antrenamente la domiciliu folosesc echipamente care pot fi utilizate atât in casa cât si afara!
Antrenamentul de forță acasă este eficient?
Există o mulțime de motive pentru care poate fi mai practic pentru tine să lucrezi acasă și asta înseamnă că faci o pregătire eficientă de forță. Poate că aveți un buget și doriți să economisiți bani sau poate sunteți autoizolat la domiciliu sau pur și simplu doriți să vă antrenați de acasă, indiferent de motiv, puteți să vă faceți în continuare sesiunile de antrenament.
Fără aglomerație sau ore petrecute in trafic, antrenându-te acasă in aceste momente te protejezi pe tine și pe cei din jur, de COVID -19!
STOP CORONAVIRUS❗️
MONDAY MOTIVATION❗️
TRAINING AT HOME❗️
După o ușoară încălzire 5-10 minute de sărit coarda, încălzire articulară, rotari de brațe și alte mișcări ușoare pentru încălzire, vă recomandam un antrenament in circuit care cuprinde :
Pectorali-Flotări 4 serii 15-20 repetari!
Dorsali-Tracțiuni la un cadru fix sau ramat la trx 4 10-15 repetari!
Umeri-Ridicări laterale cu 2 sticle de nisip sau de apa 4 serii 12-15 repetari!
Abdomen-Crunch 4 serii 20-25 repetari!
Lombari-Hiperextensia spatelui 4 serii 15 repetari!
Coapse-Genuflexiuni 4 serii 20 repetari!
Biceps-Flexii alternative cu gantere sau cu 2 sticle cu nisip 4 serii 10-12 repetari.
Triceps-Extensia unui singur brat deasupra capului cu o gantera sau o sticla cu nisip 4 serii 12 repetari!
Antrenamentul este pentru 3 zile pe săptămâna, Luni-Miercuri-Vineri, datorită faptului ca sunt cuprinse aproape toate grupele musculare este recomandat sa aveți 48 de ore pauza între exercițiile ce vizează aceleasi grupe musculare, pentru refacere, in zilele de pauza puteți executa exerciții de cardio, pilates, yoga sau stretching!
Spor la antrenamente!