In ultimii ani este foarte discutat subiectul despre beneficiile hormonului de creștere, de la sălile de fitness până la saloanele de înfrumusețare! Hormonul de creștere HGH natural sprijină funcţionarea sistemului nervos, ajută la buna funcţionare a pielii, cartilajelor şi ţesutului conjunctiv, intensifică arderea grăsimilor, accelerează creşterea masei musculare, sporește libidoul, toate acestea în timp ce îți furnizează aceleași niveluri de energie și de refacere pe care le aveai în tinerețe.

Despre hormonul HGH, cunoscut și sub numele de hormonul tinereții, se spune că poate da înapoi ceasul intern al organismului, fiind folosit cu succes în terapiile anti-aging pentru a încetini procesele de îmbătrânire ale organismului.
Principalul rol al acestui hormon este de a stimula creșterea țesuturilor musculare, formarea cartilajelor și oaselor și de a crește semnificativ puterea fizică. De asemenea, hormonul de creștere HGH este deosebit de eficient în formarea proteinelor și stimularea arderii grăsimilor acumulate în organism, îmbunătățește performanța sexuală, sprijină sănătatea si creste capacitatea organismului de a se reface.
Acestea sunt și motivele principale pentru care stimularea naturală a hormonului de creștere uman este în atenția sportivilor și culturiștilor, a persoanelor care vor să slăbească sau care doresc să își crească masă musculară, cât și pentru persoanele care își doresc o stare de sănătate mai bună, să trăiască mai mult și mai bine.

Alimentele bogate în melatonină pot creste productia de hormon de crestere cu 157%.

Lipsa de vitamina D este direct legată de niveluri mai mici de hormoni de sex masculin şi consumarea peştelui,cum ar fi somonul,oferă 271% din doza zilnică recomandată în doar 100g – ne explică cercetătorii de la Universitatea din Oslo.


1) Ananasul este o sursă uimitoare de serotonină-”hormonul fericirii”. Consumaţi-l seara şi vă va îmbunătăţi somnul şi astfel va încuraja productia naturala de hormon de creştere, pe langa acest lucru, ananasul este bogat in enzime digestive, astfel va ajuta sa aveti o digestie optima.

2) Uleiul de cocos– adăugaţi puţin ulei de nucă de cocos în shake-urile proteice de dupa antrenament, marind astfel producţia de hormon de creştere.

3) Legume - in cazul în care aveţi nevoie de o gustare înainte de antrenament, mâncaţi legume, incercati sa difersificati de la broccoli, morcovi, dovlecel, vinete pana la telina, cartofi dulci, etc

4) Fasolea verde este bogată în L-PAD, care stimulează glanda pituitară şi producerea de hormon de creştere,care este atat de necesar pentru muşchii tăi striati si reducerea grasimii corporale.

5) Carnea de vită -proteinele care provin din carnea de vită şi aminoacizii pot creşte sinteza ingredienţilor care stimulează hormonul de creştere de până la 4 ori.

Alimentele bogate în glutamină-"Oamenii de ştiinţă au descoperit că doar 2 grame glutamina din alimentele care sunt bogate în aminoacizi cu glutamină, cum ar fi iaurtul, sunt suficiente pentru a creşte producţia de hormon de creştere"- declară Departamentul de Fiziologie, Universitatea din Louisiana.

Iti prezentam 7 lucruri care stimuleaza productia naturala de hormon de crestere.


1) Foloseste suplimente pe baza de aminoacizi in fiecare zi pentru productia optima de hormon de crestere, cei mai importanti sunt arginina 5 g pe zi, ornitina 2,5 g pe zi si 5-10 g de glutamina pe zi.

2) Vitamina D3 a fost asociata cu imbunatatiri ale productie naturale de hormon de crestere.

3) Incearca intermitent fasting, marea majoritate opteaza pentru 8 ore in care poti sa mananci, urmate de 16 ore in care nu mananci nimic.

4) Ar trebui sa consumi mai putin zahar. Zaharurile care au un indice glicemic ridicat, sporesc secretia de insulina ducand la depozitarea suplimentara sub forma de grasimi, reducand in acelasi timp productia naturala de hormon de crestere.

5) Antreneaza-te intens pentru cea mai simpla si eficienta metoda de a creste semnificativ nivelul de hormon de crestere.

6) Foloseste suplimente nutritive pe baza de beta alanina si pudre proteice.

7) Asigura-te ca dormi 6-8 ore pe noapte, majoritatea cantitatii de hormon de crestere este eliberata pe timpul somnului, conteaza si calitatea somnului, pentru aceasta poti folosi suplimente nutritive pe baza de melatonina, musetel, aminoacizi cum ar fi Levro Armour de la Kevin Levrone sau alte suplimente nutritive pe care le gasiti la Protein House.

Dacă vrei sa îți stimulezi in mod natural producția de hormon de creștere încearcă #GhMax de la Universal Nutrition.