Ce este oxidul nitric?

Oxidul nitric se formează atunci când organismul descompune arginina, un gaz care determină celulele să comunice între ele. Suplimentele nutritive din categoria “oxid nitric” conțin de fapt arginină, pe care o găsim în mod natural în crabi, carne, spanac, sau alte alimente. 

În continuare, vom vorbi despre funcțiile pe care oxidul nitric le are în organismul nostru.

Circulație și oxigenare

Oxidul nitric joacă un rol important în circulația sângelui și în reglarea funcțiilor creierului, a plămânilor, a ficatului, a rinichilor și a stomacului. 

Eliberarea adrenalinei

Oxidul nitritic este implicat în eliberarea de hormoni, în special a adrenalinei. 

Culturiștii administrează oxidul nitric pentru a crește eficiența organismului în efectuarea acestor funcții. O circulație mai bună înseamnă transportul mai rapid și mai eficient al nutrienților în mușchii care lucrează atunci când ridici greutăți. Prin urmare, în urma consumului de oxid nitric, vei putea ridica greutăți mai mari și totodată să participi la sesiuni de antrenament mai lungi. 

Refacere și pompare

Consumul oxidului nitric precum și al proteinelor și carbohidraților, după antrenamente, influențează refacerea rapidă a organismului. O circulație mai bună și o funcționare mai eficientă a organelor, permite celulelor să absoarbă nutrienții necesari pentru refacerea țesuturilor musculare.

Administrat înainte de antrenament, oxidul nitric oferă o mai bună pompare, o mai bună vascularizație, influențând mărimea și forma vaselor de sânge. 

Protejarea inimii

Câștigătorul premiului Nobel, cercetatorul oxidului nitric, Louis Ignarro, spune că oxidul nitric este “calea naturală a organismului de a preveni infarctele și bolile de inimă”.

Organismul produce în mod natural oxid nitric, utilizând aminoacizii arginină și citrulină. Pe măsură ce îmbătrânești, organismul tău pierde din abilitatea de a produce acești aminoacizi și de a-i sintetiza în oxid nitric. Suplimentarea s-a dovedit a fi benefică pentru că în acest mod, oxidul nitric din organism este adus la nivelul optim. 

Creșterea forței

Având în vedere că oxidul nitric este un transmițător chimic, acesta s-a dovedit a fi eficient în creșterea forței. Studiile de specialitate au dovedit că persoanele care au administrat oxid nitric, au avut rezultate mult mai bune decât cele care au urmat “tratament placebo”.   


Ce trebuie să ai în vedere înainte de a consuma oxid nitric?

  • Deși studiile menționează caă nu există efecte adverse în urma consumului de oxid nitric, se recomandă consultarea unui specialist înainte de a administra astfel de suplimente.
  • Cercetătorii nu au stabilit o valoare exactă în aprecierea dozei zilnice recomandate. În funcție de marcă și de produs, valorile diferă de la 3g la 20g per zi.

Dacă și tu te-ai hotărât să îți îmbunătățești perfomanțele sportive cu ajutorul unor suplimente nutritive pe bază de oxid nitric, vino la Protein House și alege produsele preferate. Echipa noastră de profesioniști te așteaptă cu recomandări și sfaturi utile, pentru ca tu să îți atingi cât mai ușor obiectivele!

Ne găsești www.proteinhouse.ro sau la magazinul din Oradea, Str. Vavilov Nr.2.