Problema toxinelor devine tot mai acută pe măsură ce poluarea creste de la un an la altul, dar și pe măsură ce… devenim tot mai sedentari. Care este legătura? Uite care: pentru că omul modern face economie la mișcare, corpul uman nu mai poate elimina aceste substanțe nocive, pe care i le furnizează mâncarea nesănătoasă, apa și aerul încărcate de poluanți.

Așa se face că devenim tot mai vulnerabili în fața alergiilor, a obezității, a celulitei, a migrenelor, a oboselii, a constipației și a oboselii.

Când corpul nostru se umple de toxine, organele vitale încep să nu mai funcționeze așa cum trebuie și noi ne resimțim prin alergii, imunitate scăzută, dureri de cap, obseală și alte probleme de sănătate.

Detoxifierea sângelui contribuie la eliminarea toxinelor și ajută la o mai bună trasportare a substanțelor nutritive și a oxigenului prin tot corpul, făcând ca organele interne să funcționeze la un nivel optim”, explică dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competență în apifitoterapiel.


ceaiul de urzica ajuta la detoxifierea sângelui;Există două aspecte importante în procesul de purificare a sângelui: stimularea circulației sanguine și folosirea plantelor care să elimine toxinele din sistemul circulator. Există diverse plante care se pot folosi sub fomă de ceai sau de tincturi și sunt foarte eficiente în curățatea sângelui.


Ceaiul de Urzica:are un rol Important pentru purificarea sângelui, pe lângă efectul depurativ, urzicile stimulează procesul de formare a globulelor roșii, a globulelor albe și a trombocitelor. De asemenea, ceaiul de urzică este foarte bun în lupta cu tusea, astmul, reumatismul, probleme ale pielii, alergii și infecții ale tractului urinar


Amestec de plante: pentru purificarea sângelui există diverse rețete de ceaiuri din amestecuri de plante. Una din variante ar fi un amestec de cimbru, frunze de roiniță și frunze de fag de pădure.

De asemenea, pentru tonifierea organismului se recomandă o ceașcă de ceai cald din frunze de mur, frunze de zmeur și frunze de coacăz negru.Dacă nu ai timp să alergi după diverse plante și să prepari licori, există alteranativa magazinelor naturiste: poti cere un complex natural pentru curățarea sângelui, pe bază de argilă și plante medicinale.

O formulă optimă conține, pe lângă plantele despre care am vorbit deja, brusture, trei frați pătați, rocoina, rădăcină de cicoare și păpădie, flori de soc, ulei esențial de lămâie și ulei esențial de portocale. Detoxifiere plăcută!