Daca am intreba pe cineva care e cel mai bun mod de a creste nivelul de testosteron natural, aproximativ 99 % din oameni ar spune "antrenamentul de mare intensitate."Acest lucru este adevărat, dar este doar o parte a ecuatiei.

Se pare ca somnul este mai important decat au crezut cercetatorii pentru a avea un nivel ridicat de testosteron.Noi studii au aratat recent o legatura stransa intre odihnă si productia naturala de testosteron. Cercetatorii au speculat ca utilizarea Internetului noaptea târziu și privitul la televizor noaptea, au compromis ritmul somnului si implicit productia naturala de testosteron.

Cercetatorii din China au colectat probe de sange de la 531 de bărbați asiatici cu varste cuprinse intre 29 si 70 de ani. Barbatii, de asemenea au completat chestionare cu privire la obiceiurile lor de somn.

Cercetatorii au raportatat că bărbații care au dormit între 4 și 6 ore au avut niveluri mai mici de testosteron decat barbatii care au dormit mai mult de 6-8 ore.Acest studiu a observat că testosteronul total si testosteron biodisponibil a fost cel mai mare la bărbații care au dormit între 6 până la 8 ore sau mai mult.
Un articol scris de FitnessRx Magazine