Alergarea este una dintre activitățile cele mai benefice pentru organismul uman. Cercetările au demonstrat că este extrem de eficientă în prevenirea bolilor de inimă, diabet, osteoporoză, obezitate și cancer.  

De asemenea, alergarea poate lupta împotriva depresiei, stresului și, în același timp, poate ajuta la menținerea musculaturii tonifiate și la îmbunătățirea rezistenței fizice. Iata ce beneficii ne poate aduce alergarea in aer liber:   

1) Ajuta la arderea grasimilor.Fie ca vrei sa slabesti sau vrei sa te mentii in forma, alergatul este optiunea potrivita. 60% din cei care alearga o fac pentru a se mentine. Alergatul este una din activitatile principale care ajuta la arderea grasimilor.

2)Previne atrofierea muschilor si a oaselor.  

3)Lupta impotriva bolilor.Reduce riscul de infarct si cancer de san. A devenit tratament prescris de doctori pentru pacientii predispusi la infarct, osteoporoza, diabet sau hipertensiune. Alergatul mentine elasticitatea arterelor deoarece atunci cand alergi, acestea se contracta si se dilata de trei ori decat in mod normal.  

4)Mentinerea starii generale de sanatate.Una dintre cele mai bune activitati pentru imbunatatirea starii generale de sanatate, alergatul, mareste colesterolul bun si incurajeaza folosirea la capacitate maxima a plamanilor. De asemenea ajuta sistemul imunitar.  

5) Creste increderea in sine.Alergatul imbunatateste stima de sine si increderea,cum doar anumite sporturi o pot face.   

6)Elimina stresul.Acesta este alt urias beneficiu al alergatului. Concentreazati furia sau emotiile negative in cateva sprinturi si te vei simti imediat excelent.  

7)Imbunatateste atitudinea si starea de bine.Pe langa eliminarea stresului, s-a demonstrat ca alergatul imbunatateste atitudinea. Alergatul ajuta la eliminarea de endorfine care cauzeaza o euforie sau un sentiment de fericire. A fost folosit de ani buni pentru tratarea depresiilor si a dependentelor de tot felul.   

8)Antreneaza-ti mintea.Dincolo de antrenarea corpului, alergatul te ajuta sa-ti antrenezi mintea. Trecand peste obstacolele pe care alergatul ti le scoate in cale, ti se dezvolta determinarea.

9)Imbunatateste coordonarea.Alergand pe alei bine determinate, coordonarea ta este pusa la treaba.    

10)Flexibilitate.Nu multe sporturi pot fi practicate fara un echipament special. Sunt sigur ca vechii greci ti-ar spune ca nici pantofii sport nu sunt necesari. In zilele noastre, avem nevoie doar de o pereche de incaltaminte potrivita si suntem pregatiti.